[ליצירה]
איזה כתיבה יפה...
מאוד ציורי - ממש מצליחה לראות את ההתרחשות מולי!
איזו לשון מיוחדת כמעט כל שורה זרקה אותי אל רעיונות תנכיים...
והסיום כ"כ חזק וכ"כ תופס דווקא בגלל שהוא סותר את כל מה שאנו רגילים לחשוב (אפילו מעט מן האור...)
מה אני מנסה לכתוב? שאהבתי את היצירה, שזה מקסים אפילו ואולי בגלל הרעיון הקשה...
[ליצירה]
יפה, יפה, יפה!
זה הזיז בי משהו. כמעט גרם לי לבכות מרוב שזה אמיתי. הלוואי שנזכה לעמוד לפניו כמו שצריך. זו הרגשה נפלאה, שלא זוכים לה הרבה פעמים. מדובר בשיר על עמידה, אבל זה מתקשר לי אוטומטית גם עם תפילה. תפילה כזו שעברתי פעם, חזקה, חודרת ומטלטלת, הכתיבה לי את השיר "כדור אש בוער".
תודה רבה רבה לך.
[ליצירה]
מזכיר לי את הסיפור Time Cat, על ילד שיש לו חתול והוא מגלה שהחתול יכול להעביר אותו ל9 מקומות שונים בזמנים שונים. הם עוברים במצריים העתיקה, רומא, יפן ועוד.
[ליצירה]
בס"ד
רועי, קשה לי להאמין שלזה התכוון הרמב"ם, לכאורה הכוונה שהחוטא צריך לגלות את חטאו כלפי מי שהוא חטא כנגדו. בכל אופן אני לא בא לומר דעה לגבי יש או אין מקום לכזו יצירה באתר.
מפריע לי שדווקא על השיר הזה התעורר ויכוח. ראיתי פה כבר כמה שירים עם רמיזות ארוטיות מכל מיני סוגים וגוונים שלא "זכו" לכזה יחס למרות שכוונת הכותבים היתה בלתי טהורה בעליל, ברור היה שהם לא מנסים לתאר חטא שנפשם דואבת עליו.
ניכר בשיר הזה שהוא בא מאדם שמכיר בחטאו ומתייסר עליו. מתוארת בו הכפילות של צדיק רשע - אדם שצדיק ברוב תחומי החיים מלבד בתחום אחד, מציאות שקיימת לא רק אצל גולשים בצ'אט ודי לחכימא. אני מאמין שיש המון אנשים שהשיר הזה מבטא את רגשותיהם, והוא בהחלט מבטא את הכרת החטא והחרטה עליו מצד החוטא.
[ליצירה]
בס"ד
יפה מאוד, אבל חסר, חסר עוד בית או שניים, שמרחיבים את הדיבור על אותה מחשבה צלולה, אותם שברונות ואותן תחושות. זאת התחלה יפה של שיר יותר ארוך (ככה זה נראה לי).
[ליצירה]
'שנוי במחלוקת. אוף! אומרים על מישהו שהוא שנוי במחלוקת ואז זהו, נגמר, התווית הזו לא תרד ממנו יותר. זה אבסורד. אחרי שהבן אדם הוכתר בתואר 'שנוי במחלוקת' אנשים מתייחסים לתואר הזה ממש בקדושה. ואז, במקום להתעסק בנושא המחלוקת עצמו ולנסות להבין את הטענות, מתעסקים בדימוי. "אומרים עליו שהוא שנוי במחלוקת". מי אומר?", "אומרים!".'
אוף! כמה שזה נכון!
[ליצירה]
או! הנה.
ידעתי! ידעתי שבסוף אני אמצא שיר אחד של מנחם שאני אוכל להבין. סוף סוף!
לא הכל הבנתי, אבל זה שיר סבבה כזה. יאלה, מיכל, צאי מהריבוע, תני חיוך, הכל לטובה! אז מה אם אנחנו משפחת מלוכה, אסור לשמוח קצת? להנות?
אל תקחי תעסק יותר מדי ברצינות, זרמי! למען ה'!