[ליצירה]
ציור מקסים!
אני הק' הייתי מעדיף "לאור הירח",
אבל איך שנראה לך (כמובן).
אהבתי את יחסי המרחקים בין העצמים השונים בתמונה. מעניין לראות עוד ציורים שלך!
[ליצירה]
בס"ד
אכן רעיון מעניין ויפה.
כמו כמה מהמגיבים אני לא מסתדר עם הרעיון שהקב"ה הוא כללות הכל ואןם אנו משיגים את מציאות הכל אנו משיגים את הציאות הקב"ה משתי סיבות.
א. ה' הוא הרבה מעבר ל"הכל" זוהי הגדרה מאוד מצומצמת בשבילו. תכלס, כל הגדרה היא מצומצמת בשבילו אם היא נוצרה בשכלינו המוגבל (סליחה, אנושות, לא התכוונתי לפגוע)
ב. גם את הכל אנחנו לא משיגים ואפילו לא מסוגלים להשיג. אולי אנחנון מסוגלים להשיג בשלמות כמה רבדים בודדים במציאות וגם מזה אנחנו עוד רחוקים מאוד.
גם מה שפשוש פילון אמר לא מסתדר עם אני הקטנטן.
הרעיון שאם אנחנו מסוגלים לחשוב על משהו סימן שבאיזושהיא צורה הוא קיים בהחלט מתקבל על הדעת ואף מחוייב לדעתי, אבל ברור לגמרי שכשאנחנו חושבים\אומרים\מרגישים וכדומה על\את הקב"ה אין אנחנו יודעים בכלל על מה אנחנו מדברים\מרגישים וכו' וזוהי רק תמונה מצומצמת וכלומים ביותר שלו. כך שמזה אי אפשר להוכיח אלא את מציאות העולם...
ושבת שלום לכולם.
[ליצירה]
בס"ד
טוב, אחרי שביררתי את המושגים שלך, (הומופוביה וכו')
כוונתך שאין כל סטייה בשיר אלא שמתוך שנאת הומופוביה הכנסת בו ביטויים הומוארוטיים?! לא מוגזם קצת?
השיר יפה, הוא מבוטא יפה, לא "מסריח" מסטיה כמו דברים שקיימים (לא דווקא פה באתר) ואם יש בו רמיזה שכזו זה חבל אבל לא מקלקל את השיר ככלל.
נ.ב. עם כל הדיבורים על סינונים אולי כדאי שאחד העורכים יגזום פה כמה ענפים דוקרניים...
[ליצירה]
אני זוכר את כל תקופת התיגון קשה מאוד.
נכון שממרחק השנים מגלים את כל הטוב שהיה, אבל לא הייתי חוזר לתקופה הזאת בכלל.
מישי צודקת! (אלא מה?!) חכמה גדולה להגיד 'הייתי רוצה לחזור לגיל הזה'.
מרחוק הכל נראה יותר יפה, יותר טוב. הזכרון שלנו יותר מדי סלקטיבי. טוב שלא קראתי את זה בגיל 17, זה עוד היה עושה לי משבר.
[ליצירה]
לביא, איש ביקורת אנוכי הפעם.
הזקנה שנראית כמו זקן, זו בעיה (למרות שזה לא מסתיר את הרעיון של הציור - הוא "תופס" גם בזקן).
ליתר פירוט, היא נראית זקופה מדי, צואר ארוך מדי ועבה מדי, היא מוצקה מדי, גם המבט שלה נראה לי נוקשה מדי (הוא צריך להביע את הרגש שלה, שמחה או עצב), כל הדברים האלה מצויים יותר בזקנים ופחות בזקנות לענ"ד.
עוד מפריעה לי "זווית הצילום" של הציור. נדושה מדי לדעתי. אולי תופסת פחות מדיי מהאישה.
בכל זאת יש פה רמת דיוק נדירה, פחות מבציורים אחרים אבל אני מניח שזו לא היתה הכוונה פה.
לגבי הרעיון, אני פירשתי את זה כזקנה שהיתה יפה ונאהבת בצעירותה, וכל הקשרים שלה (לא רק אהבה) היו מבוססים על היופי ונעלמו יחד איתו, בהנגדה לדמות אחרת שמובנת מאליה של אישה שהיתה פחות יפה בצעירותה וזכתה לקשרים שהיו מבוססים על אופי, על נתינה וקבלה, קשרים שנשארו איתה לעת זקנה.
[ליצירה]
בס"ד
דרך מעניינת להסביר את ההתייונות, אבל נראה לי שזה קצר מדי ולא מספיק מפורט. לא נראה לי שמספיק משפט אחד כדי לתאר איך הוא עובר מסתם אחד שלא מתחבר לתפילין לכזה שמוכן לצרף את זאוס וחבורתו, וכבר משתחווה לפסל. חסר התיאור של כל התהליך הזה (שאמור לקחת שנים).
מלבד זה לא נראה לי אמין שבגלל שהוא לא חושב שהדרך הנכונה הכיס שלו הוא יצרף מנהגים זרים. מי שמרגיש שהדרך הנכונה לא בכיס שלו הוא אדם שאכפת לו מה היא הדרך הנכונה וערבוב הוא הוודאי לא נכון כך שזה משהו שהוא לא יגיע אליו - הו יהדות או אלילים בשבילו (כך נראה לי).
[ליצירה]
טוף, אז ככה. הרעיון מעניין.
נראה לי שאם החלומות היו ה ר ב ה יותר גדולים ממנה זה היה יותר חזק.
כמו כן אם אינני טועה אין שום דבר מהלם (כזה שיכניס אותי להלם) בחלומות. שום דבר חדש. כל אחד חולם לצאת להרפתקאות נועזות בלב ים (או בג'ונגל, או בכל מקום אחר, תלוי אילו ספרים הוא קרא ואילו סרטים הוא ראה), ואף אחד (כמעט) לא מעיז להגשים אותם.
סליחה אם אני ביקורתי מדי, אני ממש לא עושה את זה יותר טוב, אבל לכן את מיבלאש...
תגובות