[ליצירה]
תראי.
אם תורידי את האנטרים ככה שזה יראה קטע - עדיין תהיה לזה אותה משמעות בדיוק. לעמד שורות ולקטוע אותן לא הופך טקסט לשיר. אני ממליצה לך, פשוט, להתחיל לקרוא - כמו שאי אפשר לדעת, לדוגמא, לצייר כמו שצריך אם לא לומדים קודם - ככה גם בכתיבה. נתן יונתן, יהודה עמיחי, אלתרמן, דליה רביקוביץ' - אלה דברים בסיסיים, שיש הרבה מה ללמוד מהם.
[ליצירה]
דווקא חשבתי על כל חיפה - לאו דווקא על הגנים של הבהאיים [שאני לא בטוחה בלל שהם המקום הכי גבוה. הם כן?] אבל, מרגישים, ככה, אהבה חיפאית...
מגשימים העצים - איזה יופי.
[ליצירה]
בעז, הרבה שגיאות כתיב והקלדה: בית חמישי, שורה חמישית חים צ"ל חיים; ביתשישי - נלאו, אני לא בטוחה שזאת הצורה הנכונה; בית שביעי - עישבם צ"ל אם בכלל עישבן, וזה צורם [כשמטים מילה יותר מדי זה נשמע מלאכותי]; וצומקת - צורם, שחרות - מה זה?; בית שמיני, נעים צ"ל נעות, שורה שניה מהסוף - איפה צ"ל איפוא; ו"לקחת המוץ" לא הבנתי מה הוא קשור, אף אחד לא משתמש בזה, איזו מין האשמה זאת? בית הבא -שוב חים וחיים, שים לב. בית עשירי - יטש צ"ל יתש, אלא אם כן התכוונת במשמעות של נטישה ואז הצורה לא תקנית. בית אחד עשר - להחות צ"ל לאחות; בית שנים עשר - צ"ל חיה יחיה, חולם חסר ב'חיה' [זה לא עם ו' - כמו שילה, כמו היה היה] אהבתי את הרעיון, אבל תלטש את זה. ויש קטעים שאתה חוזר על עצמך- שים לב, אני מאבדת את המיקוד.
יופי.
תגובות