"לעצור את הסכין בזמן". האם כוונת המשורר לעצור את הסכין ולהשאיר אותה בשנות האלפיים או שנת 2004 בפרט? או אולי, הייתה מחשבה להחזיר אותה אחורנית בזמן ושם לבצע דבר. אני מציע לא לעצור את הסכין. יש דברים שפשוט צריכים לקרות.
[ליצירה]
"לעצור את הסכין בזמן". האם כוונת המשורר לעצור את הסכין ולהשאיר אותה בשנות האלפיים או שנת 2004 בפרט? או אולי, הייתה מחשבה להחזיר אותה אחורנית בזמן ושם לבצע דבר. אני מציע לא לעצור את הסכין. יש דברים שפשוט צריכים לקרות.
[ליצירה]
כתוב יפה ושומר טוב על משקל וחריזה, מצא חן בעיני איך שזורם... בית שלישי, שורה אחרונה - הפיסוק מבלבל ומקשה להבין מה בדיוק קורה. צריך שם פיסוק, אבל אולי כדאי לחשוב לעשות את זה אחרת. חמוד הרעיון.
[ליצירה]
בשורה העשרים ואחת שגיאה - מסתכלת, לא מתסכלת.
נחמד, אבל אני לא רואה כל כך במה הקטיעה הרבה בשורות מוסיפה.
התיאור של הילדה קצת הפריע לי - גדולות ותמימות זה קצת קלישאתי; והתמימות לא מסתדרת עם הסיום.
ופעם -
גם אני חשבתי שזיקוקים הם כוכבים נופלים.
אהבתי את הרעיון.
[ליצירה]
אני אשתמש כאן במושג שעוזר לי בדרך כלל להגיב על פרוזה, לא על שירה, אבל בכל זאת.
יש כאן את המושג של 'האכלה בכפית' - זה שאומרים לי "תחושת תסכול אופפת אותי" לא באמת מעביר לי תחושת תסכול. להראות, לא להסביר.
אהבתי את שורת הסיום, אבל כדאי לעבוד על הרעיון שלפני, כדי שהאפקט יצא כמו שצריך.
בהצלחה!
[ליצירה]
אהבתי את הרעיון, כתוב מאוד יפה. מצא חן בעיני תהסס צעדים ראשונים. החלק השני בבית האחרון הפריע לי קצת - אולי זה ריבוי הנקודות. השורה האחרונה לא כל כך השתלבה.
[ליצירה]
ועכשיו תגובה לשיר |מרושע|, מכיוון שסוף סוף אפשר לקרוא אותו...
שלושה בתים ראשונים, חזרה על מפיקים. יש המון מילים בעברית, וכשאתה כותב את זה שוב ושוב ושוב זה מאבד את האפקט [זו, לדוגמה, נקראת חזרה.] מה זה 'נאות מתפללים? גופי יהיה ככברה לשיני הזאבים - מדוע זה ולמה? שלא לדבר על זה שגיאוגרפית, אני חושבת, יש לך בעיה. (או במילים אחרות: איך הזאבים בדיוק הגיעו לשם?)
ככר-פת - לא הבנתי מה משרתת כאן הכפילות. בית שלישי מהסוף - לא מובן. למה? ומה זה 'להחות'? בית שני מהסוף - ברור מה ניסית להעביר, אבל גרון לא מנגן על שום דבר, ולמיתרי הקול אין שום קשר לחליל.
יופי של רעיון וביצוע טוב מאוד, אהבתי!
תגובות