[ליצירה]
אני חש בשיר הרבה מוטיבים ששורשם מכתביו הספוגים קבלה לש הרב קוק
אולי במודע ואולי שלא במודע.
רוב האנשים נוטים לפרש את המילים הללו לפי דרכם של סיפוק צורכיהם הפיזיים או הפסיכולוגים על כל גווניהם.
עצם הקריאה להתעלות האמירה התרחקי מרשע כאילו כיוונה הוא לטוב. כל אלו דברים שמאוד קשים לי.
ההשפעה החברתית היא שכל חברה בעלת ערכים מסוימים מאמינה שהצדק איתה.
לי ניראה שהצדק לא נמצא עם אף אחד אף לא איתנו.
ואומרים שה' השליך את מלאך האמת לארץ ואמרו לו המלאכים ככה אתה מבזה תכשיט שלך את האמת הכוונה לתורה שהוא הוריד אותה ארצה לבני האדם.
והוא ענה להם כך רצוני שאמת מהארץ תצמח והכוונה שנתינת התורה לבני האדם היא ביזוי לאמת מכיוון שאף בנאדם לא יכול לדעת את האמת. ראי הלכות דעות לגבי משה שגם הוא לא ידע את האמת.
לכן אף אחד לא יכול להחזיק בדגל שהאמת איתו אף לא אנחנו. אין אנחנו מעל לאף אחד אף לא קדושה ולא ניצוץ של קדושה אלא כמאמר משה ואהרון - ואנחנו מה?.
[ליצירה]
חזק. כתוב טוב. הכי אהבתי - הכרת אותו זה שנים יותר מזה הכרת אותו מבפנים
ולעניין התייחסות. שמע אז למה אתה כועס שהוא פספס חיים שלמים או שנאבד לך חבר כי ככה זה נשמע וזה קצת אנוכי לא אל תמות אתה תחסר לי?
[ליצירה]
אני אוהב שהשיר פתוח כל אחד רשאי לבחור את המושא שלו לשיר
והוא תמציתי זה נאה למה שכתבת
הדימויים עצמם - אחת היא לי או לא ילבין שיערי
לעומת זאת ולא רק הם נראים לי פשוטים למדי לא ממסגרים כראוי את רוח השיר
[ליצירה]
דווקא כתוב בכוזרי שיש אנשים שהגיעו לדרגה מסוימת שהדרגה אחריה היא רק במוות ולכן העדיפו את המיתה
וכן כתוב שאמרו משה ואהרון - ואנחנו מה
ואמרו חז"ל - גדולה ענוותנותו של משה משל אברהם שאברהם אמר אנוכי אפר ועפר ומשה אמר ואנחנו מה כאילו אפילו לא זה. יעני משה אמר אני לא שווה כלום.
אולי ייאוש דומה לחושך. זה לא דבר שבאמת קיים אלא כמו שהחושך הוא העדר אור אז ייאוש לא באמת קיים אלא הוא רק תוצאה של העדר תקווה
[ליצירה]
כאילו זרקת כל מיני משפטים שבכנות שוקולדית נוגעים ללב. אין בעיה איתם הם לקוחים ממש מחיי היומיום של האדם שמתעסק בחיים לא מסובכים ומסועפים במיוחד
אבל אם השתמשת בהם הם מתאימים לך בול אז זה מה שקובע וזה מה שיפה
אז חבל רק שמבחינת המבנה והצורה והסדר כן קיים סיבוך זה דבר שצריך לעבוד עליו תזמון בשיר
כתיבה שמתאימה למקומה מתוך מה שבא לפניה ומה שיבוא אחריה
תגובות