[ליצירה]
לדנדוש ואיילת: אני מסיר את הכובע- במבצע לוגי מדהים הצלחתן להוכיח את טענתה של יהיה טוב ע"י הפרכתה. לא נעשה דבר כזה בתולדות הלוגיקה המודרנית, ככל הידוע לי.
אני מתכוון להגיד שבדיוק כמו שאתן מתייחסות לצד השני כמפלצות וחיות לא אנושיות, צמאות דם, חסרות כל זיק אנושי (ואני מודה, אמנם יש כאלה) כך בדיוק הם מסתכלים עליכן. מחנכים אותם שכל היהודים הם שטנים, מפלצות וצמאי דם, והאמת- בתור נער תמים ולא חכם במיוחד שגדל בצל טנקים ישראלים ברחוב שלו ומחסומים ורעב וסגרים- לא קשה להאמין בזה, אע"פ שבתמונה הכללית לא היתה לנו הרבה ברירה. אז נכון שהסיפור קצת קיצוני בתמימותו, אבל לדעתי אילו שני הצדדים (ואני בד"כ לא אוהב את הביטוי הזה, כי עדיין אני חושב שהצדק בצד 'שלי') היו מנסים להבין שבצד השני גם עומדים בני אדם- המצב שלנו היה יותר טוב. ואני מסיר את הכובע בפני 'יהיה טוב' שהשכילה לנסות ולראות את זה.
המלחמה בנאצים היתה מאד 'נוחה' מבחינה אידיאולוגית- היה ברור שהם הרעים המוחלטים ואנחנו הטובים. לדעתי להשוות את המצב אז למצב היום זה פופוליסטי במקרה הטוב ומסכל נסיונות לפתרון במקרה הרע.
[ליצירה]
זה נחמד, קטע תלוש שכזה. או שאולי הוא לא תלוש וסתם לא הבנתי מה קורה פה?
בכל מקרה, סתם הערה צדדית לחלוטין בלי קשר, אני אוהב שמות שבעיקרון הם מומצאים, אבל מצלצלים טבעיים, כאילו שמעת אותם פעם- כמו פנטון. לא פשוט להמציא כאלה (אסימוב היה טוב בזה).
תגובות