[ליצירה]
אה, לא התכוונתי לספר את הכל מההתחלה, רק את הפסקה הראשונה. (שתהיה, כמובן, אחרת ממה שיש עכשיו)ובכל מקרה האפשרות השניה שהעליתי יותר מוצאת חן בעיני, וטובי, אתה סולח לנו שאנחנו שוחטים לך את הסיפור?:-)
[ליצירה]
אחרי שהגבתי ראיתי שכתבת בהקדמה 'נכונה' במרכאות. כך שיתכן ואתה מודע לכל מה שכתבתי. אבל אני לא מתחרט על ה'נאום', כי כבר שמעתי על אנשים שמשתמשים בדוגמה הזו כדי 'להוכיח' את יחסותה של האמת בכלל ושל המוסר בפרט.
[ליצירה]
כרגיל, זה כתוב מקסים ומפעים. אין לי מושג איך את עושה את זה. איך את לוקחת נושא יומיומי כל כך ובוראת אותו מחדש..
אמנם, הפעם יש לי הערה- קטנונית מעט, אולי, אבל יש: הירח לא שוקע בתחילת היום וזורח בלילה: זה קורה כך רק כשהוא מלא. בגלל זה קראתי את כל הסיפור כאילו הוא מספר על היום והלילה, ולא על השמש והירח. אבל בסוף הינשוף אומר לה: 'לא תוכלי לכסות את השמש לנצח', כך שהתבלבלתי קצת. אולי זה סתם בגלל שלא הבנתי בדיוק..
[ליצירה]
.
כן, ילד, נכון: הסיפור עוסק בנפש האדם- במקרה בנפש של הצד שחש נפגע ונבגד -ובצדק. הדמות של יאיר בסיפור היתה רק היכי תימצי להצגת הלבטים- של הגיבורה. נכון שאפשר לכתוב גם סיפור מנקודת מבט של הצד השני, ואפשר אולי לכתוב אותו בצורה שתעורר אמפתיה (אם כי במקרה הספציפי הזה זה יהיה קשה..). מכל מקום מה שרציתי להדגיש זה שעצם קיומם של צדדים מכוערים בכולנו לא אומר שאסור להוקיע אותם. ההבנה שלהם צריכה להיות שלב בחיסולם, לפחות חיסול ההופעה המקולקלת שלהם, אם אתה רוצה לדקדק איתי. כשדיברתי על ניהיליזם התכוונתי שניסיון אוטומטי להבין את הצד הפגום בכל סיפור מוביל לבסוף להפיכה שלו ללגיטימי, לא רק בנושא של הליכה אחרי חיצוניות אלא בכלל. המסקנה שצריכה להיות מסיפור כזה היא לשבת ולחשוב איך לי זה לא יקרה, ולא לשבת ולנסות לסמפט את הפוגע. ו-מאורה, אני מצטער שהפכתי את הסיפור שלך לבמה..
[ליצירה]
קודם כל- זה באמת סיפור יפה.
שנית- מותר לאנשים למתוח ביקורת על סגנון, אם הוא צורם להם, ובעיקר אם לדעתם הוא פוגם באיכות היצירה.
דעתי האישית- גם אני בדרך כלל מרגיש לא נוח עם ניבולי פה, אבל פה הסגנון בא לאפיין את הדמות, ויתכן שיש לו מקום.
תגובות