[ליצירה]
תגובה לנושא אלומותיו
תסלח לי - אבל להגיד שאסור להשוות עם גרמניה הנאצית, זו התחמקות. הגרמנים לא המציאו את השנאה לשם השנאה, את השנאה של דבר בגלל שהוא שונה ממך.
השנאה נולדה יחד עם האדם. ואם אנחנו מעדיפים לעצום את העיניים ולא לראות, ולהגיד שמה פתאום, אנחנו בכלל לא כאלה, אנחנו מוסריים, יותר חשוב - א נ ח נ ו צ ו ד ק י ם ... ככה נולדות האידיאולוגיות המעוותות, שנכתבות אחר כך בספרי ההסטוריה -ושאנחנו פוחדים מאנשים עורכים את ההשוואה אליהן, פשוט כי אנחנו יודעים שהם צודקים.
[ליצירה]
יחי האינטרנט. אני מוצאת שהתגובה שלי לאנשים ברשת שונה מאוד ממה שהייתי אומרת להם פנים אל פנים - ולאו דווקא לשלילה. יש גם צדדים חיוביים בריחוק ובאי הידיעה הברורה עם מי אתה מדבר - אבל אני מסכימה שהנזק בהחלט קיים, והרבה פעמים במידה גדולה עד כדי כך שאולי היה כדאי לוותר על העולם הוירטואלי וזהו.
כדאי לעבוד עוד קצת על החריזה - שמו/פרצופו זה לא חרוז, כנ"ל אדע/אישה ועוד. בהצלחה.
[ליצירה]
בוודאי שביקורת אין משמעה קטילה. ואין דבר כזה "כותב גרוע" - כל אחד יכול להשתפר. אבל אני לא חושבת שצריך, למשל, להעלות עשרות תגובות ביום על יצירות נשכחות, בלי לתת מרווח נשימה; למרות שבדרך זו עולות לפעמים יצירות שלא זכו למידה הוגנת של התייחסות, אבל אז מבול התגובות פשוט קובר אותן.
תגובות