עלמה הלַמַתני
על מה בלמתני?
שלמה לו שמעתני
אשפוך נא שיחי
תמה! לא רימתני
העל הרימתני
מיירוא פרמתני
ממער הגיחי
יופיך הדהימני
דמותך הדמני
הדום לא דימני
אדמת אדמוני
הלא יהללו
עוללים לא מוללו
עם כל זאת הללו
אעש גם אני
תגובות
אהבתי את המשחק של המילים אפשר לשמוע את הצלילים... יפה
פרח בר.
[ליצירה]
כ"כ יפה וקולע לרגשותי אני.
מענין, אם לחשוב על מושא אהבתך בחשכת הליל
בעודך מוטל על יצועך, האם זה ייצוׁר טלפאטיה?
האם יכול להיות שגם היא תחשוב עלי?
ניסיתי את דרך הכשוף הזאת, אך את התשובה איני יודע.
quetiapine dosage for sleep asser.nl quetiapine overdose amount
[ליצירה]
אתה הרי יודע שזה בדיוק מה שרבני צהר הציעו: שכל רב הרוצה לסדר קידושין ייבחן על הלכות קידושין...
אגב , מי שיש לו כושר לרב שכונה , כלומר "יורה יורה" מהרבנות הראשית, עשה מבחן על הלכות קידושין + עבר ראיון אישי ברבנות הראשית + יש לו המלצה מישיבתו
טענתו של הרב מצגר (זוהי, לצערי גם טענתו של הרב רצון ערוסי) היא שרבנים מסויימים אינם "יראי שמיים" מספיק - אני מבין שגם אתה לא מרוצה מ"יראת השמיים" של רבני צהר, אך תסכים (לפחות לשיטתך) שאם נתחיל בלהכריז שרבני צהר אינם יראי שמיים בהגדרה, נגיע למצב שבו כל רב ציוני דתי אינו ירא שמיים בהגדרה ואח"כ שכל רב שלא למד בישיבת פונביץ' אינו ירא שמים וכו' וכו' והשמים הם הגבול
אי לכך, אין זהו תפקידה של הרה"ר לקבוע מיהו ירא שמים לטעמה אלא עליה לקבוע קריטריונים ברורים של ידע + שמירת מצוות (שוב, כזאת שלא תוקיע כל מי שאין לו כיפה בצבע המתאים אלא אורתופרקסיה מינימלית) + הצהרה אמונית (שוב, לא במובן של הכרזה שאין מדינת ישראל רצ"ג אלא אורתודוקסיה מינימלית : תורה למשה מסיני, תוקפה המחייב של ההלכה כפי שמובאת בגמרא ובראשונים, קיומו של הקב"ה - בלי להכנס לסוגיות תיאולוגיות , כגון צימצום כפשוטו / לא כפשוטו וכו')
[ליצירה]
מה שהתכוונתי לומר הוא שתגובתו של אביאל רק כביכול נובעת מניתוח כלשהו של המציאות ובעצם הוא סתם מקנא.
לא מבין על איזה חלק מזה חלקת - לכאורה אתה אומר את אותו הדבר, דהיינו שאף אדם אינו מונע אך ורק ע"י שכלו...
[ליצירה]
ואגב, לא חלקתי על כך שהוא בלתי רגיש כלפיה, פשוט זה שמרכזניקים הם בלתי רגישים (בהכללה גסה כמובן) זה כבר ידוע (גם מהסיפור). הענין הוא שהם בד"כ מסבירים את חוסר הרגישות שלהם ב"שכליות" ובעצם רצוני לומר היה שהם ככל שאר האדם מושפעים מאמוציות
[ליצירה]
אולי "הו" עדיף על "אוה"?
הרגשתי שמתוארת פה חויה רוחנית עמוקה למרות שלא יכלתי להפטר מהאסוציאציה של מרים הבתולה מחד ושל רדהא (אהובתו של קרישנה) מאידך ( ואולי אני טועה בגדול ובכלל לא הבנתי...)
quetiapine dosage for sleep asser.nl quetiapine overdose amount
תגובות