חה. ואני בטח היחידה שמחכה בדרך כלל שיהיו 33יצירות אחרי כדי לשחרר את החדשה המוקפאת שלי, כדי שלא לחוש עד כדי כך חשופה..
(וברוב המקרים גם אחרי כמה שעות גלויות נתקפת שוב בהלה ומתקנת את "המעוות")
אני חושב ש- "סימן שאלה"- לא ממש הבינה את הכוונה שלך...
אני מכיר את ההרגשה, איך זה להשקיע ולטרוח, לשפוך את תוגת לבי הכורע אל תוך יצירותי ובסוף לזכות להתעלמות מוחלטת, לא תגובה, לא כלום - אין קול ואין קשב..
לפעמים אני תוהה אם משהו בכלל טורח לעיין ביצירות שלי...
[ליצירה]
חה. ואני בטח היחידה שמחכה בדרך כלל שיהיו 33יצירות אחרי כדי לשחרר את החדשה המוקפאת שלי, כדי שלא לחוש עד כדי כך חשופה..
(וברוב המקרים גם אחרי כמה שעות גלויות נתקפת שוב בהלה ומתקנת את "המעוות")
[ליצירה]
מכיר
אני חושב ש- "סימן שאלה"- לא ממש הבינה את הכוונה שלך...
אני מכיר את ההרגשה, איך זה להשקיע ולטרוח, לשפוך את תוגת לבי הכורע אל תוך יצירותי ובסוף לזכות להתעלמות מוחלטת, לא תגובה, לא כלום - אין קול ואין קשב..
לפעמים אני תוהה אם משהו בכלל טורח לעיין ביצירות שלי...
[ליצירה]
האהבה באמת לא ניצחה - זה היה מאד נאיבי לחשוב שהיא תנצח
אם עם ישראל החליט לקפוץ מהגג ומנסה להכריח אותי לקפוץ יחד אתו, לא אתנגד בכל האמצעים?
גם בימי החשמונאים הראשונים הייתה הנהגה יהודית מסודרת - בוגדת, ובכל זאת נאמני העם הארץ והדת לא היססו לפתוח במלחמה עצמאית נגד ההנהגה הזאת (זוכרים את מעשה הקנאות של מתתיהו?)
הידעתם, הדבר הראשון שמחתרת גטו-ווארשה עשתה אחרי ההדיפה הראשונה של הנאצים, היה להוציא להורג את המשת"פים היהודיים
כמובן, שפה בכלל לא מדובר על לוחמה התקפית נגד יהודים או נגד השלטון אלא על הגנה עצמית מפני קפיצה מהגג בלבד (ראה הערתי הראשונה)
"לוחמים אלמונים הננו בלי מדים" - אני משער שהשיר הזה היה לך בראש
[ליצירה]
אמשיך בשמחה אם לא יצליפו בי ב"כפירה" ,ע"ז וגדולי דור למיניהם (ועל זאת כבר עניתי לעיל)...
ובכן, יש גישות שונות ביהדות לגבי יחס הקב"ה אל העולם
הגישה של ריה"ל (הטראנסנדנטית) הרבה יותר קרובה לשיטתי מגישת הרמב"ם.
אלא שאני לוקח את זה עוד שלב.
מאז דיקארט וניסו להוכיח את מציאות העולם
בדרכים אלו ואחרות (או את אי מציאותו כמו שעשה ברקלי) עד שבה קאנט והפך את היוצרות
והגדיר: קיים=מושג על ידינו
(יותר נכון תלמידיו של קאנט)
השכן שאתה מדבר עליו:
אתה משיג את קולו ומכך מניח שמאחורי הקול מסתתר אדם - כמו שאתה מכיר מן המציאות.
אך כשמציעים לי להאמין באל טרנסנדנטי שהוא מעבר להכרתי באופן מהותי ומעבר למציאות המוכרת לי, אומר להם:
כיוון שאינכם יכולים להסביר ל י מהו האל גם על תטענו את קיומו
בענין האותות: כל מה שאתה יכול להשיג מן האותות זה את קיומם בטבע
תגובות