[ליצירה]
כתיבה מופלאה. התגברה? לפי התיאור שקודם, ואולי סתם לפי תחושה אישית, לא ציפיתי שזה מה שיהיה כתוב בסיום. אני נותרתי עם תחושה של מועקה.
(גם אני מכירה מגורשת שהתעקשה שהבית יהיה מלא בריח של אפיה. אוי אוי, רק חושבים על זה והלב נעשה כל כך כבד ובוכה. חזקו ואמצו, ה' עמכם!)
[ליצירה]
אני שמחה להיות הראשונה שמגיבה (דב אביב-סתיו - לקחתי לתשות לבי את הערותיך).
הייתי זקוקה לקצת סבלנות כדי להבין, אך אהבתי! נותן אוירה כזו מרוממת, שעוד יש תקוה... (מקוה שאני מבינה למה רמזת).
אהבתי את "כלי הקיבול מוכנים כעת" - שורה יפהפיה.
השורה האחרונה הרסה לי קצת. היה טוב שהבהרת את רעיון היצירה באמצעות עשו ויעקב, אך השורה הנ"ל פרטה והסבירה גם יותר מדי, וגם לא התאימה לסגנון השירי לדעתי.
[ליצירה]
המשוררות המצחיקות - התשובה לשאלה בקשר ל'בס"ד' נכתבה על ידכן בשתי השורות האחרונות של תגובתכן. זו הכרה בכך שה' הוא יוצר הכל, הכל תלוי בעזרתו, וזו גם מין בקשה (לדעתי) שימשיך לעזור לנו. (אפשר גם לכתוב המון דברים בעלי משמעות דומה, אם נמאס מהשגרה...: ב"ה, לק"י [=לישועתך קויתי ה'] וכל דבר שאת יותר מזדהה אתו!
[ליצירה]
מצטערת, אבל הביקורת שלי לא אוהדת...
הרעיון יכל להיות מוצלח, קליל וקריא, אבל הדמויות שטוחות, ואין בכלל שיח על דתיים וחילוניים (וגויים...! נורא). גיא הוא בעצם חילוני, ואין החלפת דעות מענינת. מה שמענין את שניהם זה קשר לא רציני בין בנים לבנות (רואים מישהי יפה מכרכרת - למה לא לעשות דאווינים...), בילויים רדודים בדיסקוטק קעקוע - כן או לא.
אותי, לפחות, זה דוחה. חבל שאין שיח אידאולוגי אמיתי, כי זה היה יכול להיות מרתק.
קראת את "מכתבים לטליה" של דב אינדיג הי"ד וטליה ? ספר מומלץ מומלץ מומלץ. דיון אמיתי, רציני ומענין, מעמיק ונפלא של בן ישיבה-חיל נאמן למסורת (דתי...) עם בחורה חילונית-דורשת אמת - טליה. ספר מחשבה יפהיפה.
ואותך אני שואלת - יש איזשהו מסר שצריך לצאת מהמכתבים, או שהם... סתם?
סליחה אם הייתי בוטה - אשמח לקרוא תשובות.
[ליצירה]
יפה!
יש לך יכולת טובה,
אבל...
לדעתי היה יותר טוב אם היית מקצרת את הקטע, וכמו כן מבדילה בין הדברים היותר גשמיים ומפורטים ("לעבור מתחנה לתחנה ולא למצוא שום שיר שאני אוהבת", "להפיל משהו ולשבור אותו", "צלילי שעון מעורר"), לבין הפחות גשמיים והיותר כלליים ("להיות מודעת לכל דבר קטן", לחזור לשגרה", "לאבד את התמימות").
יש לי הצעה:
אולי תנסי לכתוב קטע חדש, רק עם סוג מן השניים? אשמח לקוראו!
תגובות