[ליצירה]
ללא שם?
ליצירות פוסט-מודרניזם חייב להיות שם, כי האומנות היא בעצם בנתינת השם, שיעשה את היצירה הכלכך לא יצירתית. אם אתה לא נותן שם אני עלול בטעות לחשוב שאין פה שום יצירה. אויר.
[ליצירה]
עוד מעט נחמה
אני לא מאמין שאפשר לתאר זאת יותר טוב.
אבל האמת לא התנפצה, ועם כל הכאב הנורא לעולם לא תתנפץ. אך גם אני עד היום מתקשה להתפלל.. כאילו המילים הפכו קליפות שום ריקות.. חסרות משמעות. חסרוני.
[ליצירה]
לדעתי זה בסדר גמור לקחת תפקידים רק כדי לקנות את הזדקקות הסביבה לך. למעשה הסביבה באמת זקוקה לך ובלעדייך היא חסרה. חז"ל אומרים שאדם צריך לומר "בשבילי נברא העולם". יותר נכון בעיניי לנסות לראות איך את יכולה להופיע את עצמך בעולם על הצד הטוב ביותר.
[ליצירה]
אם הבנתי נכון, קשה לך לחבור אל אלוהים דרך האדמה, העולם וחומריו.
רק דרך תפילה אתה מצליח.. פרישת הכפיים, וגם בהם רק דרך סדקי הכיסופין שבין האצבעות.
מימד הזמן שמלווה את עולמך נותן לא אפשרות לצלול בצלילי מעל וכך לחוות את העולם התחתון.
(הרביבים יהיו מאחדים בין החומר לרוח?)
לבסוף "מה רבו מעשיך ה' מאׁד עמקוּ." כדי לגעת בעולם הזה על מלא עומקו כמעשי ה', יש להתעלות בתפילה אל העומק שכנגד. שמים, תפילה וכו'
[ליצירה]
קצת באיחור
שיניתי מעט את דעתי מאז התגובה האחרונה
בתגובתי שאלתי האם זה בסדר לכתוב כך?
לא ידעתי. כאן יש מעט הרחבה מדעתי כיום.
תראי, אני לא חושב שצריך להדחיק דברים בכתיבה - זה הכי גרוע! בשירך את מבטאת משהו שיותר קשור,
לדעתי, לרעיון הגדול, ופחות לתיאור בן מצייר לבת על הגב. אני לא יודע מה רצית בדיוק לבטה בזה, זה תלוי איך מפרשים אותו. אולי זה חשוב שדוקא בן. אולי היה עדיף להשמיט אותו ופשוט לספר שהיא כתובה, אבל אז זה היה מודחק ולא מבטה אמת. גם זה היה מאבד מהעוצמה. לי הבן נראה דמות אלוהית שמציירת.