[ליצירה]
השאיר אותי מאד בהרגשה של "נו, ואז מה?" זה קטע שאפשר להפוך את הרעיון שלו לסיפור של ממש; כמו שהוא כרגע - זה כתוב טוב, כן, אבל זה מאד... פשוט. חסר לי עומק.
[ליצירה]
דנדן
עם כל הכבוד למורה שלך למחשבת, אני מתקוממת, ואפילו יותר. א י ן ד ב ר כזה שני סוגים של גזענות. גזענות היא השקפה לפיה קיימת קבוצה מסויימת שיותר טובה משאר הפרטים. אין דבר כזה גזענות חיובית. שנאה של אדם על סמך המוצא שלו היא לא חיובית, בשום מקרה שהוא. שימו לב שכשתמיד זה מגיע אלינו, אנחנו יכולים לכופף, להחליק ולהגיד: אנחנו לא הורגים, אנחנו לא כמוהם... שטויות. באותו כוזרי מעלה החבר את הטענה הזאת בדיוק לפני מלך הכוזרים - שמשיב לו, שלו היתה ליהודים מדינה, והיתה להם אפשרות להיות כמו כולם - אזי הם היו כמו כולם, כולל האלימות והשנאה. היהודים לא יותר מוסריים מאף אחד אחר. גזענות היא גזענות... שאלה: האם גזענות היא לגיטימית רק מפני שהיא לא מתבטאת במשרפות ותותחים? האם השנאה השקטה, הנאורה כביכול, היא בסדר? מוצדקת?
והחבר ענה: מצאת מקום חרפתי, מלך הכוזרים.
אנחנו לא יותר טובים מהם. הדיבורים היפים על שני סוגי גזענות לא מראים דבר אלא, שקשה לנו להביט אחד לשני בעיניים ולומר: אנחנו גזענים.
וצבועים.
prednisolone side effects in dogs go prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
ברוכה הבאה! (זה הכי חשוב...)
אני מציעה לך לכתוב קודם כל את הטקסט בוורד, ואז לעשות העתק-הדבק, כדי שהפסיקים ושות' לא יצאו בתחילת השורה אלא במקום הנכון.
[ליצירה]
שם. סיווג. בבקשה...
השיר הזה לא עבר הגהה. מטבעה צ"ל מטבע, אשתונתי - אני מניחה שהכוונה לעשתונותי [אבדו עשתונותיו]
משו - אין מילה כזאת. אמנם אמנם בין סלנג לסלנג איבד "משהו" את הה"א שלו, אבל עדיין כותבים אותו כמו שצריך.
ותני שם. אני יודעת שנמאס פה לחבר'ה שאני מנדנדת על זה, אבל כשאין שם וסיווג - אז קודם כל העורך צריך להמציא אותם, ואם הוא לא יצירתי, במקרה, כמו שי [...] אז את יכולה להשאר בלי - ואחר כך לא תהיה אפשרות למצוא שוב את היצירה, מפני שלא יהיו לינקים שמפנים אליה.
ועוד; שם לשיר זה דבר חשוב. אם כבר הכנסת שם בגוף השיר, מה רע לשים אותו בכותרת?
תגובות