[ליצירה]
מצוין, יצירה טובה המבטאת חקר האמת. אני אוהבת.
בנימה אישית אני אוסיף שאתה צודק.
אם האמונה לא נעשת במקביל לשכל.
אם אין בדיקה אמיתית, ברור מעמיק כל אחד עם עצמו ומול בוראו, אזי הבית הראשון שלך מתקיים במלואו.
תודה לך.
[ליצירה]
אני תוהה על הנדהם והמזועזע,
הרי אינך חושב באמת הפוך מן הידיעה וההכרה שאיננו יודעים ועוד עלינו להרחיב דעת.
וזה שהצלחת לזעזע את היצר, באמת פותח לך שער לעבודה המיגעת.
הלואי עלי.
[ליצירה]
נפלא
והכותרת עושה את כל התמונה למשהו עמוק ביותר.
אם היה אפשר להוסיף בפוטושופ ככיתוב בתוך התמונה את דברי חז"ל המפורסמים על הפסוק זה היה מועיל לענ"ד.
[ליצירה]
אני חושב שמיותר להתפלל שהעוול לא ישכח... החמדה לא"י היא חלק מעצמותנו, עוד מימי אברהם אבינו ע"ה (כפי שאומר ר' חיים מוולאז'ין), ממילא אין סיכוי שאנחנו נשכח את מה שעשו לנו אחינו תועי-הדרך.
[ליצירה]
"רק הלכה לתנומה" - לא עברית תקנית! נסי "רק הלכה לנום" או "רק הלכה לנמנם" או "רק הלכה לקחת תנומה".
"ממלאים את נפשי-היותי" - אולי עדיף: "נפשי -הוויתי" - ההויה שלי.
יצירה נחמדה,
אם היית מפסקת את המילים, היתה נקראת ביתר נוחות.
[ליצירה]
איך אתאר את היצירה הזאת?
ראשית, ההבנה של הכללים הנוקשים של הפיוט הקדום (כפי שניכר מתוך הפירוש ליצירה), וההליכה בעקבותם - זה דבר ייחודי.
שנית, הבקיאות במדרשי חז"ל והשזירה שלהם יחד - היא מדהימה.
ושלישית, ההשקעה המרובה הניכרת ביצירה ראויה להערכה.
תודה רבה לך מקרב לב על הקדושתא.
ואני מקוה שבמהרה בימינו נזכר לשורר רק קדושתאות שמחות בשלושת השבועות...
[ליצירה]
ליאת היקרה.
הבחירות אינן צפויות בחודשים הקרובים, אז אין טעם בתעמולת בחירות בימים אלו.
ולעצם הענין, הטענה של האנשים האמוניים לא היתה קשורה לצד הכלכלי, וגם לא לצד המוסרי, הטענה של האנשים האמוניים היא אחת: הקב"ה ציוה בתורתו הקדושה על מצות ישוב א"י! והקב"ה ציוה בתורתו הקדושה על איסור של "לא תחנם"! כל שאר דבורי ההבל, על "משאל עם", וש"יהודי לא מגרש יהודי", הם רק לסבר את האוזן בשביל אנשים שהאמונה לא מתבטאת במעשי היום יום שלהם (מה שמכונה בפי העם "חילונים"), ממילא התיחסות כאילו הטענות לגבי ההפסד הכלכלי הן מוטעות היא התיחסות לא נבונה, כי אף אחד לא טען אותם מכיון שהם אמיתיות, הטענות היו רק לשכנע אנשים לתמוך במאבק.