בראיה חדשנית, פוסטמודרנית-מה, אין חרות בעבדות. זה סתם תירוץ שכזה, גם ריה"ל, בעצם, נזקק לתירוצים. כולנו, בעצם.
כי אנחנו עבדים,
ואחרי שאתה בוחר להיות עבד, אולי כבר אין לך כל כך בחירה לבחור שלא להיות עבד.
ואולי, כיוון שאבותינו כבר בחרו עבורנו להיות עבדים, אולי לנו כבר לא נותר אלא לרצוע את אוזנינו מתוך הכרה שאין לנו הרבה ברירה.
אולי..
"עבד ה' הוא לבדו חופשי"
אני חושבת שעצם בחירתנו להיות עבדים לקב"ה ולא לשום דבר אחר זולתו,
היא החופשיות.
שלמרות ש"כפה עלי'הם הר כגיגית" הגיעו ל"הדור קיבלוה בימי אחשוורוש"- שימי אחשוורוש נראה לי אישית חירות ענקית שבמקום להשפל כלפי האדונים המולכים
אנו עבדים של מך מלכי המלכים.
המשפט מונסח יפה ובהיר ועם זאת גם ניתן להבנות רבות כפי שציינת בתגובתך, והעניין מוסיף נופך יפה למשפטך.
[ליצירה]
ובכל זאת,
בראיה חדשנית, פוסטמודרנית-מה, אין חרות בעבדות. זה סתם תירוץ שכזה, גם ריה"ל, בעצם, נזקק לתירוצים. כולנו, בעצם.
כי אנחנו עבדים,
ואחרי שאתה בוחר להיות עבד, אולי כבר אין לך כל כך בחירה לבחור שלא להיות עבד.
ואולי, כיוון שאבותינו כבר בחרו עבורנו להיות עבדים, אולי לנו כבר לא נותר אלא לרצוע את אוזנינו מתוך הכרה שאין לנו הרבה ברירה.
אולי..
[ליצירה]
מזכיר את השיר של ריה"ל זצ"ל
"עבד ה' הוא לבדו חופשי"
אני חושבת שעצם בחירתנו להיות עבדים לקב"ה ולא לשום דבר אחר זולתו,
היא החופשיות.
שלמרות ש"כפה עלי'הם הר כגיגית" הגיעו ל"הדור קיבלוה בימי אחשוורוש"- שימי אחשוורוש נראה לי אישית חירות ענקית שבמקום להשפל כלפי האדונים המולכים
אנו עבדים של מך מלכי המלכים.
המשפט מונסח יפה ובהיר ועם זאת גם ניתן להבנות רבות כפי שציינת בתגובתך, והעניין מוסיף נופך יפה למשפטך.
[ליצירה]
יפה
מתאר את המצב ממש טוב , וגם הפתרון נכון בעיני .
רק אחרי שמבינים שגם לרע ולכאב יש זכות לחיות , אפשר לרכך ולעדן אותו , שלא יהיה מזיק כ"כ .
אממממ , אולי זה קשור איכשהוא לחג סוכות הממשמש ובא ...
חג שמח מאד .
[ליצירה]
וואאווווווווו
יפה , אם הבנתי נכון , אני ממש ממש מסכים עם זה ....
וגם כתוב יפה .... (השמוש בניבים , והפיכת משמעותם ... נותן הרבה גם לצורת השיר וגם לתוכנו...)
חג שמח .
[ליצירה]
אמממ
עד כמה שידוע לי חלק גדול מהדברים שכתבת על החגים לא ממש כלולים במה שמוגדר "עבודת ה'" ...
כולל נקיונות מוגזמים לפסח . (אין לי התנגדות לעצם הניקיון , השאלה היא מה המחיר שמשלמים עליו ....)
דומני שאכן חלק מההתנהגות החברתית משעבדת , אבל עבד ה' , הוא באמת לבדו חפשי .
חג שמח . (נכתב לפני חג סוכות)
prednisolone side effects in dogs go prednisolone 5mg tablets
[ליצירה]
וואוווווווווווו
מדהים , מדהים .
ו....לי זה כן היה מובן . (להבנתי הערבה מבטא גם משהו מ"ביטול היש" , וזה חלק מהותי מהסיפור )
יפה מאד (בעיני)המעבר החד מעולם המשחקים של המוות , לשבירה שמחזירה אותנו לעולם החיים .
בקיצור אהבתי .
ותודה לעורכת שהבאתני עד הלום .
תגובות