[ליצירה]
ארים ראשי אשא עיניי אל ההרים למרחקים וקולי ישמע כזעקה כתפילת האדם ולבי יקרא מאין יבא עזרי...
תיארת יפה את שליחותו של האדם ואת הקשר שלו לאלוקים.
יפה מאוד.
[ליצירה]
תגובה
שלום תמי!
אני מודה לך על התגובה. קיבלתי את הביקורת שלך. ברם, השיר הוא שיר לזמן מסוים בחיים. לכל אחד יש זמנים טובים וזמנים פחות טובים בחיים. חשוב שלכל עת, יהיה שיר שאיתו יוכל להזדהות האדם.
[ליצירה]
חנוכה, הוא חג שאנו חגים אותו בתחילתו של החורף. כאשר יש שלגים, גשם וכפור עז, בלילה. כל זה מסמל את הכאב, היאוש שאנו נמצאים. החג מזכיר לנו שדווקא אז, אנחנו צריכים להעיר את נשמתנו, לגלות את עצמנו. להכניס קצת תקווה לחיים, ואז מדליקים את שאר הנרות ולא מתכבים, כי כשמעניקים לאחר, וגורמים לו להרגיש טוב יותר, כשמוסיפים טוב לעולם, את בעצמך תרגישי טובה הרבה יותר, ממי שהוספת לו שמחה, כמו השמש, שנמצא מעל שאר הנרות, במרבית החנוכיות.
חג שמח דינה, הרבה אור,
אלי
[ליצירה]
אני לא מבין אותך כותב יקר. לכל מה שאמרתי יש מכנה משותף, מדובר על דיני חנוכה. דיני חנוכה כסימבוליה לחיי האדם. שום סיפור חסידי לא מבטאים היטב את הרעיון שציינתי מלבד ה'מסגרת החיצונית' של דיני חנוכה.
חג שמח.
[ליצירה]
[ליצירה]
סימליות לא שווה הרבה כשלא עושים שום דבר איתו. אני(בעצם ההלכה) ממליץ(ההלכה תובעת, למחויבים לה מבינינו) שנעזור לזולת, נעזור אחד לשני, להתגבר על כל מועקות החיים ולעזור לשפר את העולם.
איך?
כל אחד במה שהוא מסוגל לתת, מתוך כנות עם עצמו.
חג שמח,
אלי