צברית, שם נעורים אברהמוף, בוגרת הגמנסיה הרצליה. מאז פלא האינטרנט וזמינותו לכול כותבת שירים.
http://www.literatura.co.il/website/index.asp?show=authors&id=1715
[ליצירה]
זה מעניין. מלבד פער הדורות שמדובר בו מעניינת המילה "רועמים". הם אינם מרעימים אלא רועמים. נראה לי כאילו יש בהם נימה של תוכחה ונימה של אוטוריטה גם והם דברים רועמים כדברי הנביאים. ונראה שהמשורר מקבל את התרעומת של אותה שירה בשפה זרה. מקבל את סמכות המשורר הזקן.
המילון האלקטרוני של רב מילים אומר:
2. ספרותית (כשנאמר על פנים, מבט וכד') רוגז, זועף, קודר, מביע תרעומת.
• מבטו הרועם העיד על כך שהרגזתי אותו מאוד.
דבר אחר היא כף היד הנעימה שאינה מושטת.\
במה מדובר ? האם ציידת החלומות אומרת למשורר שעליו להושיט יד לנערה שהמילים מרעימות באזניה ואולי למשוך אותה או להוציא אותה מהמקום בו היא נמצאת ? (בקשה חסעד כלשהו). או אולי להיפך, אומרת לו שהוא מדבר באותה שפה מרעימה וזרה ואין בכך צורך, עדיין נעים הוא וגם מגע ידו נעים יהיה ודיי יהיה אם יושיט את ידו שמגעה נעים והוא יתקבל ?
או אולי שניהם ?
ומדוע בכלל נכתבו הדברים ? מהו הסוד המסתתר מאחריהם ?
[ליצירה]
כן.תודה.אכן תחילה סיווגתי כ"שירה" ואחר כך העברתי ל"שיר ילדים".
יש לי באמת סוס כזה שמצא חן בעיני וקניתי בשוק הפשפשים וכולי. ולקראת ראש השנה כשניקיתי נגבתי ממנו את האבק וצחצחתי. זה משהו בערך בגודל של 30 על 20 ס"מ אך נראה חי לחלוטין. ושבה את לבי.
אני מניחה שבעולמנו הפנימי יציר כזה יכול לסמל דברים רבים מאוד מהחומרים של האישיות או של תת ההכרה שלנו, וזה גם מעין סמל של תת ההכרה הקולקטיבית כי הוא קורא לאנשים רבים ולא רק לי.
אני רציתי לתאר אותו ביופיו ובעוצמתו וגם עם התוספות שאני כאדם מוסיפה עליו כאן בעולם המלכות. ונראה לי שגם ילדים יכולים לקרוא אותו כי אין שם דברים שבטעם רע.
[ליצירה]
רגע ארצי חילוני אקזוטי ושירי של מומחה לדיקור. מה אפשר לעשות ? ככה זה. כמו שאומרים: שעשה אותנו חורים ונקבים ... שאם ייסתם אחד מהם יהיה אסון ...דוקא בנוי יפה ובהיר והבנתי את הכול.
[ליצירה]
שלום. פניתי לגוגל וכתבתי:
"Emily Dickinson`s suicide"
וקיבלתי רק רשימה *אחת* שהיה כתוב בה
Emili Dickinson`s suicide poetry
וכולי, כלומר, שירה אובדנית.
בשום מקום הגוגל לא מביא התאבדות.
מהיכן זה ? מוירגיניה וולף ?